Lätta grahmsrutor

Serverar: 20 portioner

Tid: 2 timmar

Enkelt, billigt och gott. Kan det bli bättre?

Ingredienser

  • 50 gram jäst
  • 1 msk salt
  • 3 msk ljus baksirap
  • 25 gram margarin
  • 6 dl ljummet vatten
  • 4 dl grahamsmjöl
  • 12 dl vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Mät upp mjölet i beredningskärlet men spara en deciliter till utbakningen. Lägg i saltet och blanda. Lägg i resten av ingredienserna och arbeta i maskin 5-8 minuter eller för han ca 15 minuter. Jäs i ca 30 minuter
    2. Platta ut degen på en plåt du smort in med lite matolja och mjölat lätt. Skär,med trubbig kniv, degen i 20 rutor. Jäs ytterligare 30 minuter
    3. Grädda i 225 grader ca 15 minuter. Pensla bröden med lite vatten om du vill ha mjuk skorpa. Låt svalna under duk innan du bryter isär brödet.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (1)

    Matvagott 18 augusti 2009

    Detta ska jag prova ...Tackar...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben