Lätta köttgrytan

Serverar: 10 portioner

Bra frysrätt. Grundgryta som du själv smaksätter vid servering.

Ingredienser

  • 1 1/4 kg benfri högrev eller rostbiff
  • 2 gula lökar
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 msk soja
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl lätt crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken.
    2. Koka upp vatten i en gryta. Lägg i lök, buljong, peppar, tomatpuré, soja och kött. Låt grytan koka ca 1 tim.
    3. Vispa ut mjölet i lite kallt vatten. Rör ner redningen och crème fraiche. Låt grytan koka 5 min till. Låt grytan kallna.
    4. Frys in i formar, lagom stora till en måltid.
    5. Serveringstips: -Kokta, strimlade rotsaker -Fräst svamp

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (6)

    evaldo 16 december 2007

    Praktiskt och god mat, bara att ta fram vid behov

    lilla_mej575 9 september 2008

    Helt underbar köttgryta. Hittade receptet för några veckor sen och har redan gjort den två gånger och fler kommer det bli. Tack!

    jennyn_ 3 oktober 2009

    Detta ska vi definitivt prova! En fråga bara, har du några tips på bra smaksättningar?

    Fidde-32 27 november 2009

    Hur mycket ska man skall man koka upp?

    Fidde-32 27 november 2009

    Hur mycket vatten skall man koka upp?

    gullun 25 november 2010

    En liter vatten =)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben