Lätta julpraliner

Har du nougat och marsipan över sedan julafton? Då kan du prova att göra dessa pralinerna.

Ingredienser

  • Fyllning
  • 100 g nougat, mjuk
  • 200 g mandelmassa, (florsocker)
  • 1 msk apelsinjuice, färskpressad
  • Doppning
  • 100 g mörk choklad (70 %)
  • 2 msk kakao, man kan ta mer
  • Instruktioner

    1. Rulla den mjuka nougaten till 25 lika stora kulor. Ställ dem att kallna i kylen.
    2. Blanda mandelmassan och apelsinjuicen. Ta lite florsocker om "smeten" är för kladdig.
    3. Ta lite utav "smeten" och "häv" över nougatkulan. Gör samma sak på alla kulorna.
    4. Smält chokladen i vattenbad och doppa de färdiga kulorna eller:
    5. Ta en påse och lägg i kulorna och kakaon. Blanda försiktigt!

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben