Lätta köttgrytan

Serverar: 10 portioner

Tid: 2 timmar

Enkel att göra, ska ej stekas, bara kokas.

Ingredienser

  • 11/4 kg benfri högrev eller rostbiff
  • 2 gula lökar
  • 5 dl vatten
  • 2 köttbuljongtärningar
  • 1/2 tsk svartpeppar
  • 4 msk tomatpure
  • 2 msk soja
  • 2 msk mjöl
  • 2 dl lätt creme fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar. Skala och hacka löken. Koka upp vatten i en gryta. Lägg i lök, buljong, peppar, tomatpure, soja och kött. Låt grytan koka ca 1 timme.
    2. Vispa ut mjölet i lite vatten, rör ner redningen i grytan och tillsätt creme fraiche. Låt koka 5 minuter.
    3. Servera med kokt potatis eller ris.

    Liknande recept

    5
    1 h 30 min
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben