Lätta olivbrödet

Serverar: 1 portioner

Härligt bråttombröd som du snabbt svänger ihop. Behöver varken knådas eller jäsa

Ingredienser

  • 5 dl vetemjöl, gärna fullkorn
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3/4 tsk salt
  • 1/2 dl vatten
  • 3 dl Arla Köket ekologisk gräddfil
  • 1 msk honung
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 2 tsk hackad färsk rosmarin
  • 1/2 tsk flingsalt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i vatten, gräddfil och honung.
    3. Klicka ner smeten i en smord avlång bakform, ca 1 1/2 liter. Tryck ner oliverna i brödet och strö över rosmarin och flingsalt.
    4. Grädda i nedre delen av ugnen ca 45 min. Stjälp upp limpan och låt den kallna.
    5. Tips! Grädda brödet portionsvis i 12 små smorda lerkrukor. Beräkna då tiden till ca 25 min.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (1)

    trimmus 20 juni 2011

    Dubblade receptet och la till 2msk olivolja, hackade oliver samt ost till degen. Receptet är en snabblösning - oliver och rosmarin smakar bäst i vanligt jäst bröd. Men om tiden är knapp så är detta OK!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben