Lätta rabarberkakan
Otroligt enkel att baka. Man rör ihop smeten i en kastrull!
Ingredienser
100 g smör
2½ dl rabarberbitar 1-2 cm långa
2½ dl strösocker
3 ägg
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
Instruktioner
Smält smöret i en kastrull. Dra bort den från värmen och lägg först i rabarberbitarna. Blanda sedan ner socker, vaniljsocker, ägg, mjöl och bakpulver.
Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm).
Grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter.
Servera den gärna med en klick vispgrädde.
Kakan håller sig bra i flera dagar utan att frysas.
Liknande recept
Lätta frallor
4
1 h 45 min
28
2
Lätta skinksteken
4.7
1 h 10 min
4
9
Lätta wok- och nudelsoppan
15 min
4
Lätta laxen
2
Lätta frukostbullar
16
Lätta grahmsrutor
2 h
20
1
Lätta/smala cheesecakes i muffinsformar
5
15 min
8
1
Lätta och goda kakor
4
Lätta och goda pannkakor
5
10 min
3
1
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!