Lätta rabarberkakan

Otroligt enkel att baka. Man rör ihop smeten i en kastrull!

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2½ dl rabarberbitar 1-2 cm långa
  • 2½ dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Smält smöret i en kastrull. Dra bort den från värmen och lägg först i rabarberbitarna. Blanda sedan ner socker, vaniljsocker, ägg, mjöl och bakpulver.
    2. Häll smeten i en smord form med löstagbar kant (ca 24 cm).
    3. Grädda kakan i 175 grader ca 40 minuter.
    4. Servera den gärna med en klick vispgrädde.
    5. Kakan håller sig bra i flera dagar utan att frysas.

    Liknande recept

    4
    1 h 45 min
    28
    2
    4.7
    1 h 10 min
    4
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben