Lättfrusen phillyglasstårta

Serverar: 12-14 portioner

Vanilj och fint fras. God naturell, ännu bättre med fina sommarbär. Lättfrusen och försvinnande god. Gelatin i smeten gör att tårtan håller formen också om den tinat helt. Är du "rädd" för gelatin så gör den utan och servera härligheten lagom halvfrusen.

Ingredienser

  • 1 skiva färdigköpt marängbotten
  • Phillyglass
  • Ev 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl socker
  • 4 äggulor
  • 4 äggvitor
  • 200 g philadelphiaost
  • 4 dl vispgrädde
  • Servering
  • Hallon eller andra bär
  • Instruktioner

    1. Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter.
    2. Klyv och skrapa kornen ur vaniljstången. Skilj äggen och lägg gulor och vitor i varsin bunke. Vispa gulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa därefter ned philadelphiaosten.
    3. Vispa grädden i en skål för sig och vänd ned den i äggsmeten. Lyft upp det blötlagda gelatinet och smält det i en skål över vattenbad. Blanda några msk av gräddsmeten med gelatinet och blanda sedan detta med resten.
    4. Vispa äggvitorna till toppigt skum och vänd ihop dem med gräddsmeten. Lägg marängen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Fyll på med smeten och frys tårtan minst 4 timmar. Plasta in den väl om du ska ha den i frysen ett tag, så att den inte tar smak av annat!
    5. Ta ut och dekorera tårtan med bär. Temperera den en timme i kylen eller 45 minuter i rumstemperatur.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    tovzan 2 mars 2010

    Fantastiskt god!!!!!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben