Lättfryst phillyglasstårta

Serverar: 12 portioner

Vanilj och fint fras. God naturell, men ännu bättre med hallon.

Ingredienser

  • 1 skiva färdigköpt marängbotten
  • Phillyglass
  • 2 gelatinblad
  • 1 vaniljstång
  • 2 dl strösocker
  • 4 ägg
  • 200 g Philadelphiaost
  • 4 dl vispgrädde
  • Tillbehör
  • Hallon eller andra bär
  • Instruktioner

    1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Klyv och skrapa kornen ur vaniljstången.
    2. Skilj äggen till gulor och vitor. Vispa gulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa ner färskosten.
    3. Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
    4. Lyft upp gelatinet och smält det i en skål över vattenbad. Blanda några matskedar av gräddsmeten med gelatinet och blanda sedan detta med resten.
    5. Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ihop dem med gräddsmeten.
    6. Lägg marängen i en form med löstagbar kant. Fyll på med smeten och frys tårtan minst 4 timmar.
    7. Ta ut och dekorera tårtan med bär och temperera den 1 timme i kylen eller 45 minuter i rumstemperatur.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben