Lättfryst phillyglasstårta
Serverar:
12 portioner
Vanilj och fint fras. God naturell, men ännu bättre med hallon.
Ingredienser
1 skiva färdigköpt marängbotten
Phillyglass
2 gelatinblad
1 vaniljstång
2 dl strösocker
4 ägg
200 g Philadelphiaost
4 dl vispgrädde
Tillbehör
Hallon eller andra bär
Instruktioner
Lägg gelatinbladen i kallt vatten 5 minuter. Klyv och skrapa kornen ur vaniljstången.
Skilj äggen till gulor och vitor. Vispa gulorna pösiga med socker och vaniljfrön. Vispa ner färskosten.
Vispa grädden och vänd ner den i äggsmeten.
Lyft upp gelatinet och smält det i en skål över vattenbad. Blanda några matskedar av gräddsmeten med gelatinet och blanda sedan detta med resten.
Vispa äggvitorna till fast skum och vänd ihop dem med gräddsmeten.
Lägg marängen i en form med löstagbar kant. Fyll på med smeten och frys tårtan minst 4 timmar.
Ta ut och dekorera tårtan med bär och temperera den 1 timme i kylen eller 45 minuter i rumstemperatur.
Liknande recept
Frusen cheesecake på mascarpone
4.5
4 h 30 min
8
1
Lättfrusen phillyglasstårta
5
12-14
1
Lättfryst smoothie med cantaloupmelon
2
Lättfryst zabaione med melonsås
4
Pizza Carpaccio
4
Gräddig chokladmoussetårta
3
Cheesecake med banan och chokladtryffel
5
8
1
Cheesecake med citron
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!