Lättfryst zabaione med melonsås

Serverar: 4 portioner

En fräsch och färggrann dessert.

Ingredienser

  • 1½ dl portvin eller marsalavin
  • 1 dl socker
  • 1½ gelatinblad
  • 4 äggulor
  • 3 dl vispgrädde
  • Sås
  • 1 liten mogen galiamelon
  • 1 dl socker
  • Färskpressad saft av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Värm upp portvinet i en stor kastrull tillsammans med sockret men låt det inte börja koka. Rör om tills sockret lösts sig. Ställ åt sidan.
    2. Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 minuter. Ta upp bladen, krama ur dem en aning och lägg på hushållspapper.
    3. Vispa äggulorna pösiga och häll under omrörning ner dem i en tunn stråle i det varma vinet. Blanda ner gelatinet och rör tills blandningen svalnat.
    4. Vispa grädden till ett fast skum och vänd ner den i blandningen. Fördela zabaionen i 4 portionsskålar. Låt stå minst 3 timmar i frysen. Låt den eventuellt mjukna i 15 minuter i rumstemperatur före servering.
    5. Medan zabaionen står till sig så skala och kärna ur melonen. Skär den i små bitar. Vispa/mixa med elvisp eller matberedare ihop melon, socker och citronsaft till en sås.
    6. Servera zabaionen med melonsåsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben