Gräddig chokladmoussetårta

Den mest lättgjorda av tårtor bjuds lättfryst eller halvtinad!

Ingredienser

  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 2 msk kakao
  • Gräddig chokladmousse
  • 1 ägg
  • ½ dl strösocker
  • ½ dl kakao
  • 3 dl vispgrädde
  • Ev 1 msk rom el konjak
  • Garnering och servering
  • Physalis el jordgubbar el/och
  • Lättsötad sås på mixade hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°, kläm fast ett bakplåtspapper i en springform 24 cm, smörj formen.
    2. Riv mandelmassan, vispa ihop den med ägg och kakao. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen 15-18 min. Ta ut och låt bottnen kallna.
    3. Vispa ingredienser till moussen till ett lagom fast skum.
    4. Bred moussen över bottnen i formen och frys tårtan ett par timmar eller längre.
    5. Dekorera med bär och servera den halvfrusen eller halvt tinad (30 min i kylen).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben