Lättfrusen blåbärsglass

Serverar: 4 portioner

Enkel glass med crème fraiche i, som du gör på 15 minuter.

Ingredienser

  • Finrivet skal av 1 tvättat citron
  • 2 msk socker
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 1 paket frysta blåbär, 250g
  • 2 dl färska blåbär
  • Instruktioner

    1. Blanda finrivet citronskal och socker. Vispa crème fraiche med elvispen. Vispa grädden lätt och blanda med crème fraiche och florsocker. Ställ kallt.
    2. Kör frysta blåbär till ett fint strössel i mixern och blanda direkt med gräddvispet, gärna så att det inte blandas helt, utan blir lite fina ränder.
    3. Lägg upp på en gång och strössla över citronsockret. Dekorera med blåbär.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben