Lättgjord lasagne Bolognese

Serverar: 4 portioner

Enkelt, megert och gott

Ingredienser

  • 350 g mager nötfärs
  • 1 burk krossade tomater, ca 400 g
  • 1 hackad gul lök
  • 0,5 tsk vitlökssalt
  • 1 tsk franska eller italienska örtkryddor
  • 8 lasagneplattor
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • Sås
  • 200 g champinjoner
  • 2 msk vetemjöl eller Maizenaredning för ljus sås
  • 3 dl lättmjölk
  • 50 g riven ost max 17%
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 200°.
    2. Blanda tomatkrosset med vitlökssalt och örtkryddor i en kastrull. Låt det koka upp.
    3. Häll i löken, smula i köttfärsen och låt det koka upp. Rör den grynig med en gaffel under tiden. Låt det koka ca 5 min. Smaksätt med salt och peppar.
    4. Skiva champinjonerna och fräs dem utan fett i en kastrull. Blanda mjölet eller såsredningen med mjölken och blanda med champinjonerna. Låt det koka upp.
    5. Blanda i osten och smaksätt med salt och peppar. Häll hälften av köttfärssåsen i en ugnssäker form.
    6. Lägg på 4 lasagneplattor. Lägg på resten av köttfärssåsen och lasagneplattorna. Häll på såsen.
    7. Gratinera i ugnen tills ytan har fått fin färg, ca 30 min.

    Liknande recept

    5
    45 min
    8-10
    1
    1
    1 h 45 min
    9

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben