Lättlagad citronfromage

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 2 timmar

Ett lätt recept. Äggen behöver inte delas.

Ingredienser

  • 5 blad gelatin
  • 3 stora ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 citron, rivet skal
  • Saft av 2 citroner +
  • vatten, tillsammans 2 ½ dl
  • Instruktioner

    Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Vispa ägg och socker riktigt poröst, gärna med elvisp. Blanda i rivet skal och saft från citronerna. Krama ur gelatinbladen och smält dem i kastrull på svag värme.Vispa ner det något svalnade gelatinet i äggblandningen. Häll upp fromagen i en skål. Rör litet i den så att den stelnar jämnt. Skall stå svalt.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben