Lättlagad festgryta

Serverar: 4 portioner

Det går både snabbt och lätt att laga till denna goda gryta

Ingredienser

  • 600 g färsk skinka
  • 1 purjolök
  • 3 dl köttbuljong
  • 1 msk soja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 msk tomatpuré
  • 2 tsk dragon
  • 125 g rökt skinka
  • 1 bunt rädisor
  • 1/4 färsk gurka
  • 1 dl crÈme fraiche
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i strimlor. Skölj och strimla purjolöken.
    2. Häll buljongen i en kastrull tillsammans med sojan. Lägg ner köttet och rör om. Låt allt småkoka ca 15 minuter under lock.
    3. Tillsätt purjolök, salt, peppar, tomatpurè och dragon. Låt grytan småputtra i ytterligare ca 5 minuter.
    4. Strimla under tiden rökt skinka och gurka i grytan. Låt den puttra några minuter. Lägg i rädisorna och låt grytan bli het innan den serveras.
    5. Potatis eller ris och en sallad smakar gott till.
    6. Lycka till! Smaklig måltid.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben