Lättlagad filépanna

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

Om man gillar vitlök och curry

Ingredienser

  • 600 gr fläskfilé
  • 20 msk smör el. marg
  • salt & peppar
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk curry
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl vatten
  • 2 dl grädde
  • 1 buljongtärning
  • 2 paprikor (i olika färger)
  • 2 bananer
  • Instruktioner

    1. Putsa filén ren från fett och hinnor och skär det i cm-tjock skivor. Hacka löken och tärna paprikan. Bryn köttet i matfettet, salta och peppra. Ta upp köttet efterhand som det blir brynt. Lägg ner löken i pannan och fräs den mjuk under omrörning. Pressa i vitlöken, dofta över curry och fräs tillsamman. Rör i mjöl och späd med vatten och grädde. Smula i buljongtärningen och koka upp. Lägg köttet och paprikan i såsen, smaka av med salt & peppar. Låt pannan sjuda under lock 5 min. Lägg i de skivade bananerna och värm.
    2. Servera med ris och en god sallad

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben