Lättlagad fläskfilégryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god fläskfilégryta som går snabbt att göra och alla i olika åldrar tycker om den. Jag tycker att den är godast utan rosépeppar... jag kryddar med lite salt och peppar istället.

Ingredienser

  • 400 g fläskfilé
  • 1 msk margarin
  • ½ tsk salt
  • 1 gul lök
  • 4 skivor rökt skinka
  • ½ msk rosépeppar
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 msk tomatpuré
  • 1½ dl buljong (vatten + tärning)
  • 1½ dl grädde eller crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Strimla köttet. Bryn det i margarinet i en stekpanna. Salta.
    2. Skala löken och hacka den. Skär skinkan i tärningar. Tillsätt löken och skinkan i stekpannan och låt dem bryna med.
    3. Strö över rosépeppar och mjöl. Rör ut tomatpurén med buljongen och häll det i pannan. Låt grytan koka på svag värme ca 5 minuter.
    4. Häll i grädden eller crème fraichen och smaksätt ev med mera kryddor, t ex salt och peppar. Servera med ris och sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (6)

    Nallepuh13 29 september 2008

    JÄTTEGOD FLÄSKFILÉGRYTA!!!! Den kommer jag göra många gånger. Tack för receptet

    wolfislands 13 oktober 2009

    Så underbart god gryta. Blir inte sista gången jag tillagar den...

    mange_sthlm 25 oktober 2009

    NAM NAM!!!! Suupergott! Tackar

    dersa 1 april 2010

    God gryta, hade ingen skinka eller rosépeppar, blev lite för mycket salt, hällde på mer vatten och grädde och fick puttra en stund till-jättegott!

    eva23 10 september 2011

    Den här grytan har jag gjort många gånger och följt receptet, alltså med rosépeppar, det är jättegott!

    maudan64 27 september 2011

    Har gjort denna några gånger men har tagit bort rosepepparen då jag och övriga i familjen tyckte den tog över.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben