En god fläskfilégryta som går snabbt att göra och alla i olika åldrar tycker om den. Jag tycker att den är godast utan rosépeppar... jag kryddar med lite salt och peppar istället.
Ingredienser
400 g fläskfilé
1 msk margarin
½ tsk salt
1 gul lök
4 skivor rökt skinka
½ msk rosépeppar
1 msk vetemjöl
1 msk tomatpuré
1½ dl buljong (vatten + tärning)
1½ dl grädde eller crème fraiche
Instruktioner
Strimla köttet. Bryn det i margarinet i en stekpanna. Salta.
Skala löken och hacka den. Skär skinkan i tärningar. Tillsätt löken och skinkan i stekpannan och låt dem bryna med.
Strö över rosépeppar och mjöl. Rör ut tomatpurén med buljongen och häll det i pannan. Låt grytan koka på svag värme ca 5 minuter.
Häll i grädden eller crème fraichen och smaksätt ev med mera kryddor, t ex salt och peppar. Servera med ris och sallad.
JÄTTEGOD FLÄSKFILÉGRYTA!!!! Den kommer jag göra många gånger. Tack för receptet
Så underbart god gryta. Blir inte sista gången jag tillagar den...
NAM NAM!!!! Suupergott! Tackar
God gryta, hade ingen skinka eller rosépeppar, blev lite för mycket salt, hällde på mer vatten och grädde och fick puttra en stund till-jättegott!
Den här grytan har jag gjort många gånger och följt receptet, alltså med rosépeppar, det är jättegott!
Har gjort denna några gånger men har tagit bort rosepepparen då jag och övriga i familjen tyckte den tog över.