Lättlagad grönsakspaté

Mycket god och lättlagad grönsakspaté.

Ingredienser

  • 400 g morötter
  • 200 g rotselleri alt. palsternacka
  • 400 g färsk eller fryst broccoli
  • 6 ägg
  • 3 msk grädde
  • 1 ½ tsk salt
  • Vitpeppar
  • Serveras med
  • 2 dl crème fraiche
  • 4 msk stenbitsrom, eller efter behag
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Skala och skär morot och selleri/palsternacka i bitar. Koka dem så mjuka att de går att mixa. Koka sedan broccolin för sig. Låt grönsakerna rinna av. Kör morot och selleri tillsammans till puré i matberedare. Lägg över i en skål. Kör broccolin till puré.
    2. Blanda morots- och selleripurén med 4 ägg, 2 msk grädde, salt och lite nymalen peppar.
    3. Blanda broccolipurén med 2 ägg, 1 msk grädde, ½ tsk salt och lite peppar. Smörj en 1 ½ liters form väl. Häll först i ett lager morotspuré, sedan broccolipurén och överst ett lager morotspuré.
    4. Täck formen med aluminiumfolie och stick några hål i folien. Grädda i ca 1 timme och 15 minuter. Låt svalna något innan patén stjälps upp.
    5. Servera med crème fraiche och löjrom.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben