Alltid lika gott med lasagne. Det här är en annorlunda och lättgjord variant med kassler. Vi har gjort en stor sats, för lasagne är perfekt att spara i kylen några dagar eller frysa. Lätt också att värma i mikrovågsugn eller vanlig ugn.
Ingredienser
800 g finstrimlad kassler
2 squash
1 msk olja
2 vitlöksklyftor
1 tsk + 1 tsk salt
1 + 1 krm nymald svartpeppar
4 msk vetemjöl
8 dl mellanmjölk
2 burkar krossade tomater (à 400 g)
1 finhackad röd spansk peppar
20 torkade lasagneplattor
1 dl riven lagrad ost (17 %)
1 kruka grovhackad basilika
Instruktioner
- 1. Sätt ugnen på 225º. Riv squashen grovt.
- 2. Skär bort fettet på kasslern och finstrimla tunt. Fräs squash och kassler i olja i en stor gryta, pressa över vitlök. Obs! Såsen ska också få plats. Salta och peppra. Blanda ner vetemjöl och tillsätt mjölken. Rör om och låt såsen sjuda några minuter.
- 3. Blanda krossade tomater med salt, peppar och chili.
- 4. Varva kasslersås och tomatkross med lasagneplattor i fyra lager i en ugnssäker form. Börja med kasslersås och avsluta med tomatsås. Strö sist över basilika och riven ost.
- 5. Grädda ca 30 minuter i nedre delen av ugnen.
Liknande recept
Kommentarer (0)