Lättlagad paté

Serverar: 6 portioner

Gott att ha på buffén

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1 gul lök
  • 300 g bakad eller bredbar leverpastej
  • 1 1/2 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 ägg
  • 2 dl vispgrädde
  • 1/2 dl hackad persilja
  • 1 burk gröna eller svarta oliver
  • 2 msk konjak eller madeira (kan uteslutas)
  • Matfett till formen
  • Instruktioner

    1. Skala och finhacka löken. Mosa leverpastejen. Blanda alla ingredienser i en skål. Häll smeten i en smord ugnssäker form, ca 1 liter. Stick i en ugnstermometer så spetsen hamnar mitt i patén.
    2. Grädda i ugn i 200 grader 75 minuter eller till 70 grader. Servera med chumberlandsås.

    Liknande recept

    3.5
    15 min
    20
    1
    4.5
    30 min
    4-5
    13

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben