Lag till tjälknöl

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 10 minuter

Denna lag ger en mild hetta till den traditionella tjälknölen.

Ingredienser

  • 1 l vatten
  • 1½ dl salt
  • 2 msk råsocker
  • 2-3 chilifrukter
  • 3 msk finhackad färsk ingefära
  • 4 finhackade vitlöksklyftor
  • 3 lagerblad
  • 1 dl vinäger
  • 2 msk soja
  • 2 msk kalvfond
  • Instruktioner

    1. Blanda alla ingredienserna till lagen, låt sjuda ca 5 min och sedan kallna.
    2. Detta blir lagom till en tjälknöl på ca 2 kg, jag tar ofta en starkare chili, typ Habanero till oxkött, men till kalkonbröst, skinka el dyl en mildare variant som Jalapeno.

    Liknande recept

    4.9
    20-25
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben