Lakrits- och hallonpaj

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 50 minuter

Använd äkta lakritsgranulat och resultatet blir fantastiskt.

Ingredienser

  • 4 dl färska eller frysta hallon
  • ½ dl sirap
  • 1 dl vispgrädde
  • 125 g smör
  • 2 dl socker
  • 2 dl havregryn
  • 1.75 dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 msk lakritspulver, (rågad)
  • Instruktioner

    1. Blanda alla torra ingredienser förutom lakritspulvret i en skål. Smält smöret i en kastrull och blanda i grädde, sirap och lakritspulvret och vispa ihop lite med en handvisp så att pulvret blandas i ordentligt.
    2. Häll sedan ut hallonen i en stor pajform, blanda smör-lakritsblandningen med de torra ingredienserna och häll ut över hallonen.
    3. In i ugnen 150 grader i ca 45 minuter.
    4. Låt svalna till kall. Ev lättvispad grädde till. Himmelskt gott.

    Liknande recept

    4.8
    1 h 30 min
    10-12
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben