Lakrits tryffel

Serverar: 40-50 portioner

Tid: 20 minuter

Jag valde att mala lakritsflagor och rulla tryffeln i det. Extra lakrits för den som älskar det.

Ingredienser

  • 125 g mörk choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 tsk lakritspulver
  • Ev. lakritsflagor till garnering
  • Ischokladformar
  • Ev. strössel
  • Ev. kakaopulver
  • Instruktioner

    1. Hacka chokladen och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll den över chokladen. Rör tills det blir en jämn smet. Tillsätt lakritspulvret. Rör ordentligt.
    2. Häll upp i ischokladformar och garnera med en lakritsflaga.
    3. Alternativ: Ställ kallt i minst 4 timmar och rulla sedan till lagom bollar som kan rullas i strössel eller kakaopulver.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Konsten att beskriva vin
    Tycker ni att vin doftar vin och så är det bra med det? Ni behöver int...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben