Lakritstryffel - diabetiker

Serverar: 40 portioner

För dig som vill ha en twist på chokladen. Låt tryffeln smälta långsamt i munnen så att smakerna blandas. Tips! Lakritspulver kan köpas i välsorterad hälsokostbutiker eller på internet alt ersättas med salmiakpulver eller hockeypulver.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 225 g osötad mörk choklad
  • 1 dl Canderel strö
  • 2 msk lakritspulver
  • 1 dl hallonpuré
  • Kakao
  • Instruktioner

    1. För att få hallonpuré, mixa tinade eller färska hallon och sila dem fria från kärnor. Koka upp grädden och hallonpurén i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner Canderel och lakritspulver.
    2. Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll sedan gräddsmeten över chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ i kylen över natten eller i minst 3 tim och forma sedan små bollar av chokladen som rullas i kakaon.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben