Lakritstryffel - diabetiker
För dig som vill ha en twist på chokladen.
Låt tryffeln smälta långsamt i munnen så att smakerna blandas.
Tips! Lakritspulver kan köpas i välsorterad hälsokostbutiker eller på internet alt ersättas med salmiakpulver eller hockeypulver.
Ingredienser
2 1/2 dl matlagningsgrädde
225 g osötad mörk choklad
1 dl Canderel strö
2 msk lakritspulver
1 dl hallonpuré
Kakao
Instruktioner
- För att få hallonpuré, mixa tinade eller färska hallon och sila dem fria från kärnor. Koka upp grädden och hallonpurén i en kastrull. Ta av från värmen och rör ner Canderel och lakritspulver.
- Hacka chokladen och lägg i en skål. Häll sedan gräddsmeten över chokladen och rör om tills chokladen smält. Ställ i kylen över natten eller i minst 3 tim och forma sedan små bollar av chokladen som rullas i kakaon.
Liknande recept
Kommentarer (0)