Enkel och god sommartårta som man kan äta upp själv i ett nafs, men den går att bjuda på också.
Ingredienser
Marängbotten
4 äggvitor
2 dl socker
1 msk maizena
1 tsk ättika, 12%
1 liter jordgubbar
2 dl Oatley vaniljsås
Instruktioner
Börja med marängbotten. Dela äggen. Var försiktig så att ingen äggula hamnar bland vitorna, då går de ej att vispa.
Vispa äggvitorna och blanda ner sockret lite i taget.
Rör ner maizena och ättika och vispa lite till. Bunken ska gå att vända upp och ner på.
Fördela smeten på en plåt försedd med bakplåtspapper.
Grädda i ugn på 125 grader i en timme, då är marängen seg i mitten, 1½ timme för lite knaprigare konsistens.
Medan marängen svalnar vispar du vaniljsåsen och rensar jordgubbarna.
Bre ut vaniljsåsen på marängen och toppa med jordgubbar.