Laktosfri sommartårta

Serverar: 6 portioner

Tid: 2 timmar

Enkel och god sommartårta som man kan äta upp själv i ett nafs, men den går att bjuda på också.

Ingredienser

  • Marängbotten
  • 4 äggvitor
  • 2 dl socker
  • 1 msk maizena
  • 1 tsk ättika, 12%
  • 1 liter jordgubbar
  • 2 dl Oatley vaniljsås
  • Instruktioner

    1. Börja med marängbotten. Dela äggen. Var försiktig så att ingen äggula hamnar bland vitorna, då går de ej att vispa. Vispa äggvitorna och blanda ner sockret lite i taget. Rör ner maizena och ättika och vispa lite till. Bunken ska gå att vända upp och ner på. Fördela smeten på en plåt försedd med bakplåtspapper. Grädda i ugn på 125 grader i en timme, då är marängen seg i mitten, 1½ timme för lite knaprigare konsistens. Medan marängen svalnar vispar du vaniljsåsen och rensar jordgubbarna. Bre ut vaniljsåsen på marängen och toppa med jordgubbar.
    2. Lycka till!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben