Laktosfria våfflor

Serverar: 4 portioner

Våfflor är gott till fika eller mellanmål i solen! Byt ut mjölet så blir de även glutenfritt.

Ingredienser

  • 1,5 dl rågmjöl
  • 1 dl dinkel eller durumvetemjöl
  • 0,5 tsk salt
  • 6 dl havremjölk
  • 6 äggvitor
  • 1/2 dl rapsolja
  • Instruktioner

    1. Blanda rågmjöl, durumvetemjöl och salt i en bunke. Tillsätt hälften av havremjölken och vispa till en jämn smet.
    2. Tillsätt därefter resten av havremjölken och vispa tillsammans med äggvitorna. Häll i olja i smeten.
    3. Hetta upp våffeljärnet på och smörj in plattorna med lite olja eller smör. Grädda tills våfflan släpper från våffeljärnet.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben