Lamm med kanelstekta fikon och halloumi

Serverar: 4 portioner

Kanelstekta fikon, halloumiost och rucola gör de redan goda lammkotletterna till en ännu festligare rätt.

Ingredienser

  • 4 dubbla lammkotletter
  • 2 tsk olivolja
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • Servering
  • 6 färska fikon
  • 1 msk smör
  • 1 msk strösocker
  • 1 tsk mald kanel
  • 1 - 2 paket hallumiost (250 g)
  • 1 ask rucolasallad (200 g)
  • 50 - 100 rostade mandelspån
  • 1 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk olivolja
  • Instruktioner

    1. Gnid kotletterna med olja, spiskummin, salt och peppar. Rosastek dem 2-3 min i en het panna och lägg upp.
    2. Klyv fikonen, smält smöret i den urtorkade stekpannan, strösocker och kanel över botten och stek fikonen me snittytan ner över medelvärme ca 2 min. Lägg upp dem med köttet.
    3. Torka ur pannan, skiva och stek halloumiosten i olivolja.
    4. Varva den på fatet med det övriga samt rucola.
    5. Salta peppra och strö över en handfull rostade mandelspån.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    ceciliaw 25 mars 2009

    Det här är en höjdare! Fikonen kostade 25 spänn styck men var värda varenda öre! Kombinationen färska fikon kanel och socker är annorlunda och vansinnigt läcker! Jag hade hasselbackspotatis till, mums!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben