Lammburgare med vitlöks- och basilikadressing

Serverar: 4 portioner

Man kan använda både fryst och färsk lammfärs.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 1 ägg
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 ciabattabröd
  • 1 squash
  • 3 msk olivolja
  • Dressing
  • ½ dl majonnäs
  • 1 dl lätt creme fraiche
  • 1 msk vatten
  • 1 kruka basilka
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt
  • Tillbehör
  • 150 g blandad sallad
  • 2 tomater
  • 1 rödlök
  • Instruktioner

    1. Blanda lammfärsen, ägg, salt, peppar, rosmarin och pressad vitlök. Forma färsen till fyra biffar ca 1½ cm tjocka.
    2. Blanda samman dressingen och förbered tillbehören.
    3. Dela bröden på längden och på mitten. Hetta upp grillpannan eller stekjärnet. Pensla bröden, den skivade squashen och biffarna med olivolja. Grilla bröden, fortsätt med squashen och till sist lammburgarna 2-3 minuter på varje sida.
    4. Lägg ihop burgarna med bröd och grönsaker, servera dressingen till.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben