Lammfärsbiffar med fetaost - LCHF

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Jag brukar köpa soltorkade tomater som ligger i örtmarinad i småburkar och använder ca 2 tsk av örtblandningen i. Mycket mumsigt.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • Ca ½ dl fibrex som får svälla i lite vatten
  • 2 ägg
  • 1 pkt fetaost
  • 2-3 vitlöksklyftor
  • ½ liten burk soltorkade tomater
  • 1 liten finhackad rödlök
  • Oregano
  • Basilika
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Ca 1 dl vispgrädde
  • 1 tsk sambal oelek
  • 2 tsk örtspad från de soltorkade tomaterna
  • Instruktioner

    1. Finhacka vitlök, rödlök, tomater, örter (ca 1 dl) och fetaost. Häll i lammfärsen i en bunke, knäck i äggen och rör ner samtliga ingridienser. Salta och peppra efter smak. Rulla stora bollar med blöta händer och stek i smör. Platta ut bollarna med stekspaden.
    2. När biffarna är färdigstekta gör jag sås direkt i pannan med grädde, färska örter, hackad rödlök, salt, peppar, sambal oelek och ytterliggare fetaost och tomater. Med andra ord gör jag samma sås som biffarna innehåller. Blir mycket gott! Jag serverar med avokadosallad och lite rött är ju aldrig fel.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    farmoringer 17 februari 2011

    Det här blev smakrika lammfärsbiffar. Jag äter inte LCHF så jag använde vanligt ströbröd istället för fibrex och serverade klyftpotais till.. Tack för receptet.. / Inger

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben