I Turkiet äter man mycket lammkött, ofta grillat på spett. En vanlig krydda till lamm är mynta, gärna tillsammans med andra kryddor som vitlök, svartpeppar och paprika.
Ingredienser
500 g lammfärs
50 g lammfett eller späck
2 gula lökar
1 tsk salt
2 krm grovmalen svartpeppar
1-2 klyftor vitlök
1 msk torkad mynta
1 msk paprikapulver
Instruktioner
- Lägg lammfärsen i en skål. Skär lammfettet i riktigt små tärningar och blanda dem med köttet.
- Skala löken, hacka den fint och blanda den med köttet.
- Salta färsen och krydda med svartpeppar, krossad vitlök, mynta och paprikapulver. Låt färsen stå kallt minst 30 minuter.
- Forma 12 avlånga biffar och trä upp dem på spett.
- Grilla biffarna över glöd till fin färg runt om, ca 8 minuter, eller stek dem i stekpanna.
Liknande recept
Kommentarer (0)