Lammfärsbiffar med mynta

Serverar: 4 portioner

I Turkiet äter man mycket lammkött, ofta grillat på spett. En vanlig krydda till lamm är mynta, gärna tillsammans med andra kryddor som vitlök, svartpeppar och paprika.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs
  • 50 g lammfett eller späck
  • 2 gula lökar
  • 1 tsk salt
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • 1-2 klyftor vitlök
  • 1 msk torkad mynta
  • 1 msk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Lägg lammfärsen i en skål. Skär lammfettet i riktigt små tärningar och blanda dem med köttet.
    2. Skala löken, hacka den fint och blanda den med köttet.
    3. Salta färsen och krydda med svartpeppar, krossad vitlök, mynta och paprikapulver. Låt färsen stå kallt minst 30 minuter.
    4. Forma 12 avlånga biffar och trä upp dem på spett.
    5. Grilla biffarna över glöd till fin färg runt om, ca 8 minuter, eller stek dem i stekpanna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben