Lammfärsbiffar med potatismos och tomatsalsa

Serverar: 4 portioner

Saftiga lammfärsbiffar med vitlök, persilja och rivet citronskal som serveras med ett lent potatismos och en hemmagjord tomatsalsa.

Ingredienser

  • Färsbiffar
  • 800 g lammfärs
  • 1 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 2 ägg
  • 2 dl hackad persilja
  • 2 msk olivolja
  • ½ dl vatten
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk svartpeppar
  • Rivet skal av 1 citron
  • 3 msk smör till stekning
  • Potatismos
  • 1 kg mjölig potatis
  • 4 dl mjölk
  • 25 g smör
  • 1-1½ tsk salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Tomatsalsa
  • 4 tomater
  • 1 dl pumpakärnor
  • ½ rödlök
  • ½ dl hackad mynta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk citronsaft
  • Salt
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Färsbiffar: Skala och hacka löken och vitlöken. Blanda alla ingredienser till färsbiffarna och forma till avlånga eller runda biffar. Hetta upp lite smör i en stekpanna. Stek ca 1/3 av biffarna åt gången, runt om på medelstark värme 6-7 minuter sammanlagt. Stek resten av biffarna.
    2. Potatismos: Skala potatisen, skär eventuellt större potatisar i mindre bitar. Koka potatisen i lättsaltat vatten tills den är riktigt mjuk,ca 20 minuter. Koka upp mjölk i en annan kastrull så att mjölken är kokhet när potatisen är klar.
    3. Häll av kokvattnet från potatisen och vispa sönder potatisen med en elvisp direkt i kastrullen. Häll i lite mjölk i taget medan du vispar. När du tycker att konsistensen är bra, tillsätt smör, salt och peppar.
    4. Tomatsalsa: Kärna ur tomaterna och hacka tomatköttet. Rosta pumpakärnorna i en torr stekpanna. Skala och hacka löken. Blanda tomater, pumpakärnor, mynta, lök, olivolja, citronsaft och smaka av med salt och peppar.
    5. Servera biffarna med potatismoset och tomatsalsan.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    4
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben