Lammfärsgryta från Marocko

Serverar: 4 portioner

Låt torkad frukt, kikärter och härligt mustiga kryddor förgylla din köttfärssås. Bulgur eller couscous är gott att servera till.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 500 g lammfärs
  • 2 msk färsk, hackad ingefära
  • 2 tsk paprikapulver
  • ½ g saffran
  • 1 kanelstång
  • 2 krm chiliflakes
  • 1 tsk spiskummin
  • 1 burk krossade tomater, 400 g
  • 2 dl vatten
  • 1 tärning köttbuljong
  • 1 burk kikärtor, 400 g
  • 150 g katrinplommon
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • Färsk koriander eller mynta
  • Servering
  • Bulgur eller couscous
  • Instruktioner

    1. Hacka lök och vitlök. Fräs i olivolja utan att det tar färg. Lägg i färsen och fräs den smulig. Låt kryddorna fräsa med mot slutet. Tillsätt krossade tomater, vatten och buljong. Koka såsen under lock 15 minuter.
    2. Skölj kikärterna. Blanda i kikärter och katrinplommon och fortsätt koka ca 10 minuter. smaka av med salt och peppar. Strö över koriander eller mynta.
    3. Servera grytan med kokt bulgur eller couscous.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben