Vardagsbullar från Marocko

Serverar: 4 portioner

Annorlunda "Allt i ett"...

Ingredienser

  • 500 g nöt- eller lammfärs
  • 3 msk ströbröd
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 2 msk vatten, kallt
  • 1 st äggula
  • 1,5 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • 1,5 tsk spiskummin, mald
  • 1 tsk paprikapulver
  • 0,5 tsk kryddnejlika, mald
  • 2 msk olivolja, till stekning
  • Grönsaksröra
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 4 st paprikor, i olika färger
  • 2 msk olivolja
  • 400 g tomater, krossade i burk
  • 2 tsk grön eller röd chilipeppar, hackad
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 4 st ägg
  • 0,5 tsk paprikapulver
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225°.
    2. Arbeta ihop färsen med ströbröd, vitlök, vatten, äggula, salt och kryddor. Forma till små köttbullar. Ställ kallt.
    3. Grönsaksröra: Skala och hacka lök, vitlök och paprikor. Fräs lök och vitlök glansig. Lägg i paprikorna och stek några min. Häll på krossade tomater och krydda med chilipeppar, salt och peppar.
    4. Låt tomatsåsen småkoka utan lock 5 min tills den tjocknat lite grann. Häll den i en ugnssäker form.
    5. Bryn och stek köttbullarna 2-3 min i olivolja. Lägg dem på grönsaksbädden i formen.
    6. Gör fördjupningar i grönsaksbädden och knäck ner ägg med gulan i fördjupningen.
    7. Sätt in mitt i ugnen och stek 12 min tills äggen stelnat. Strö paprikapulver över och servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    car0lina 13 oktober 2009

    Låter mkt mumsigt!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben