Lammfilé med höstsås

Serverar: 4 portioner

Mjölkfritt

Ingredienser

  • 600 g lammfilé
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Mjölkfritt margarin
  • Sås
  • 1 paket bacon
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 200 g färska kantareller
  • 1 msk mjölkfritt margarin
  • 1 msk farinsocker (eller råsocker)
  • 2 msk äppelcidervinäger
  • 1 buljongtärning
  • 2½ dl vatten
  • 1 tsk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Krydda och bryn köttet i mjölkfritt margarin. Stick in en köttermoteter och stek köttet i en ugnssäker form i mitten av ugnen till 60 grader. Täck med folie och låt köttet vila
    2. Sås: Fräs bacon, lök och kantareller på medelgod värme i mjölkfritt margarin tills all vätska kokat in. Tillsätt farinsocker, vinäger, buljongtärning och vatten och låt koka 3-5 minuter. Red av med potatismjöl utrört i lite vatten. Låt koka upp under omrörning.
    3. Skär upp köttet, servera med höstsås och potatis.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben