Lammgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 2 timmar

Mycket enkel gryta som smakar desto mer, få ingredienser, därför lätt att göra.

Ingredienser

  • 600-700 g benfri lammstek
  • 1stor gullök
  • 1 stor morot
  • 2 tsk torkad rosmarin
  • 100 g karl-johansvamp(ca 50g torkad) alt champinjoner
  • 3 kalvbuljongtärningar
  • 4 dl vatten
  • 2,5 dl matlagningsgrädde
  • 1 msk svartavinbärsgelé
  • 1dl persilja
  • Instruktioner

    Börja med att blötlägga svampen om den är torkad. använd inte blöttläggningsvattnet. Hacka den i mindre bitar. Det går bra med champinjoner om man inte hittar karl-johan svamp. Hacka lök och dela morötterna på mitten, skär i halva slantar. Putsa köttet från senor och fett, skär i kuber ca 2x2 cm. Bryn köttet i lite smör, så det får vacker färg,lägg över i en gryta(ca 3 liters). Bryn lök med svamp i samma stekpanna som köttet, lägg i lite mer smör om det behövs. När löken har blivit mjuk och svampen inte vattnar sig mer häller man i ca 1 dl vatten, rör om och häll det över i grytan med köttet. Häll nu resterande vatten och buljongtärningarna i grytan och tillsätt rosmarin och peppar, låt det småkoka tills köttet är riktigt mjukt,ca 1½-2tim Häll nu på matlagningsgrädden och svartvinbärsgelen, smaka av, behöver i regel inte redas. Hacka och strö över persiljan. Serveras med potatis och grönsaker till.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben