Lammgryta

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Den här grytan är god.

Ingredienser

  • 400 g grytbitar
  • 1 röd paprika
  • 1 grön paprika
  • 100 g färska champinjoner
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 1½ msk vetemjöl
  • 2½ dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1½ dl grädde eller crème fraiche
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200 grader. Skär loss köttet från ev ben och skär det i små bitar eller strimlor. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Skölj ev svampen och skiva den.
    2. Lägg kött, paprika och svamp i en ugnssäker form. Blanda salt, peppar, paprikapulver och mjöl. Strö över det skurna i formen och rör om. Koka upp vatten och lös upp buljongtärningen. Häll buljongen i formen. Sätt in den i mitten av ugnen och låt den stå tills köttet är mört,ca 45 min.
    3. Blanda i grädde eller crème fraiche och smaka av. Servera med kokt ris eller potatis.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben