Lammgryta från Korsika

Serverar: 6 portioner

Tid: 1 timme 45 minuter

Servera med kokt ris eller potatis, sallad och rödvin.

Ingredienser

  • 1 kg lammbog eller lammstek
  • 15-20 små lökar
  • 3 vitlöksklyftor
  • 37 cl rödvin
  • 1 burk champinjoner
  • 1 tsk timjan
  • 1 tsk paprikapulver
  • 15 svarta oliver
  • 1½ salt
  • 1 krm peppar
  • Margarin eller olja
  • I msk vetemjöl
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm stora bitar. Skala löken. Skala vitlöken. Hacka den grovt.
    2. Sätt en stekpanna på stark värme. Låt en klick margarin bryna och lägg därefter i hälften av köttet. Lägg över köttet i en gryta och bryn resten. Lägg över i grytan.
    3. Sätt tillbaka stekpannan på spisen. Lägg i en klick margarin och låt löken fräsa lätt. Lägg över i grytan. Slå spadet av svampen och fräs den i stekpannan. Lägg svampen i grytan.
    4. Pudra över vetemjöl och blanda om ordentligt i grytan. Tillsätt paprikapulvret, timjan, vitlöken, salt och peppar. Slå på vinet och så mycket vatten att det knappt täcker köttet.
    5. Låt koka upp, lägg på lock och låt sjuda i en timma. Skär ner oliverna och låt dem koka med i grytan de sista 10 minuterna.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben