Lammgryta från Orienten

Serverar: 4 portioner

Mustig lammgryta med spännande kryddor, som jag har skrivit tidigare kardemumman smakar kanon i matlagning.

Ingredienser

  • 500 g benfritt lammkött
  • 1 röd paprika
  • 1 squash
  • 1 gul lök
  • 4 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk socker
  • 2 dl buljong
  • 2 msk soja
  • 1 tsk salt
  • 1/2 tsk grovmalen svartpeppar
  • 1 tsk malen kardemumma
  • 1 tsk paprikapulver
  • 2 krm kanel
  • 1 1/2 tsk potatismjöl + vatten
  • Tillbehör
  • Matlagningsyoghurt
  • Kokt ris eller couscous
  • Instruktioner

    Skär köttet i tunna strimlor. Kärna ur och skär paprikan i tunna bitar. Skiva squashen. Skala och skiva löken tunt. Koka upp vinäger, socker, buljong och soja. Lägg i köttet i omgångar och låt det koka några minuter. Rör ner salt, kryddor och grönsakerna. Låt grytan koka ca 5–10 minuter. Rör ut potatismjölet med lite vatten. Rör ner det i grytan och låt den koka upp på nytt. Smaka av.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (1)

    lece 20 februari 2009

    Det här låter jättegott, ska absolut prova på. Jag är ständigt på jakt efter nya recept på lamm !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben