Lammgryta från Rioja

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En mustig, spansk allt i ett-gryta som står färdig på bordet på en halvtimme.

Ingredienser

  • 600 g potatis, mjölig
  • 2 gul lök
  • 2 chorizo, helst lamm
  • 2 msk olivolja
  • 5 dl vatten
  • 2 msk ox- och vinfond, koncentrerad
  • 2 tsk rosmarin
  • 600 g lammstek, skivad
  • 2 vitlöksklyfta
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk persilja, hackad
  • 0,5 dl svarta oliver
  • Instruktioner

    Skala och klyfta potatis och lök. Skär chorizon i skivor. Fräs det i hälften av oljan i stekpanna. Lägg över i en gryta. Tillsätt vatten, fond och rosmarin. Låt grytan koka ca 10 min. Skär köttet i bitar. Skala och hacka vitöken. Salta och bryn köttet i olja i stekpannan. Fräs vitlöken. Lägg ner kött, vitlök, persilja och oliver i grytan. Låt allt koka ca 10 min till. Servera.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben