Lammgryta från Spanien

Serverar: 6 portioner

En mustig och härlig lammgryta som smaksatts med kanel, apelsin och lagerblad. Grytan passar lika bra under sommaren som under höst och vinter.

Ingredienser

  • 1 kg lammrostbiff
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 3 msk olivolja
  • 200 g rökt bogfläsk, i tärningar
  • 2 gula lökar
  • 4 vitlöksklyftor
  • 2 lagerblad
  • 1 msk vetemjöl
  • 2 dl grönsaksbuljong, kokhet
  • 2 dl rött vin
  • 1 tsk rosmarin
  • 1 tsk mald kanel
  • ½ tsk malda nejlikor
  • 1 apelsin, saften + skalet i grova bitar, utan vita hinnan
  • 1 dl svarta oliver, kärnfria
  • 300 g pasta, t ex pappardelle
  • Instruktioner

    1. Putsa och skär köttet i 3 cm stora bitar. Salta och peppra. Värm olivoljan i en tjockbottnad kastrull. Bryn köttet tillsammans med bogfläsket i oljan.
    2. Skala och finhacka gul lök och vitlök, lägg hacket i kastrullen och tillsätt lagerbladen. Stek fem minuter under omrörning.
    3. Strö mjöl över köttet och späd med buljong och vin. Låt grytan sjuda på svag värme cirka en timma.
    4. Smaksätt med rosmarin, kanel, nejlikor, salt och peppar, saft och skal från apelsinen. Sjud ytterligare 15 minuter.
    5. Koka under tiden pastan enligt förpackningens anvisningar.
    6. Blanda ner oliverna i grytan och servera den med pasta och gärna apelsinklyftor, grönsallad och bröd.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben