Lammgryta i ugn

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme

Jättegod lammgryta!

Ingredienser

  • 400 g grytbitar av lamm
  • 2 paprikor
  • 100 g färska champinjoner
  • 3/4-1 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1-2 tsk paprikapulver
  • 1 1/2 msk vetemjöl
  • 1 köttbuljongtärning eller motsvarande mängd fond
  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 1/2 dl lätt créme fraiche, ca
  • Instruktioner

    1. Dela, kärna ur och strimla paprikorna. Borsta svampen, skölj den om det behövs och skiva den. Lägg kött, paprika och svamp i en vid ugnssäker form. Strö över salt, peppar, paprikapulver, mjöl och blanda om. Tillsätt buljong eller fond och vatten.
    2. Sätt in formen i mitten av ugnen. Låt stå tills köttet är mört, cirka 45 minuter. Blanda i créme fraiche och smaka av. Servera med kokt potatis, ris eller pasta och en sallad

    Liknande recept

    4.9
    30 min
    2
    10
    4
    1 h 15 min
    4
    1
    4.7
    50 min
    2-3
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben