Lammgryta med fullkornbulgur

Serverar: 4 portioner

En smakrik lammgryta med det nyttiga alternativet till ris, nämligen fullkornsbulgur. Genom att grytan kokar ihop utan lock blir den fyllig och koncentrerad i smaken.

Ingredienser

  • 700 g benfri lammstek eller högrev
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 morötter
  • Rapsolja till stekning
  • 1 kanelstång
  • 5 kardemummakapslar
  • 1 tsk malen koriander
  • 500 g krossade tomater
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 5 torkade, halverade aprikoser
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Tillbehör
  • 2 dl fullkornsbulgur
  • Färsk koriander
  • Pinjenötter
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i 2 cm kuber. Grov hacka löken och vitlöken. Slanta morötterna. Fräs köttet snabbt i en het panna, lägg över i en gryta.
    2. Fräs lök, vitlök, morötter, kanelstång och kryddor lätt. Lägg över i grytan. Tillsätt tomatkross, buljong och aprikoser och sjud ca 1 timme utan lock tills köttet känns mört och såsen kokat ihop. Salta och peppra.
    3. Tillaga bulgurn enligt anvisning på förpackningen. Lägg upp grynen på ett stort fat och häll grytan över. Strö över massor av koriander och lite pinjenötter Servera direkt.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben