Lammgryta med senapssmak

Serverar: 4 portioner

En smakrik gryta där det möra lammköttet smälter i munnen. 500 kalorier per portion

Ingredienser

  • 500 g grytbitar av lamm
  • 2 msk smör
  • Salt
  • Peppar
  • 4 dl vatten
  • 5 hela vitlöksklyftor
  • ½ dl vitt matlagningsvin
  • 3 msk fransk senap
  • ½ köttbuljongtärning
  • 1 purjolök
  • 100 g champinjoner
  • 2 morötter
  • ½ dl lätt créme fraiche
  • Skal från 1 citron
  • Tillbehör
  • 3 dl ris
  • 200 g gurka
  • 200 g blekselleri
  • 1 paprika
  • Instruktioner

    1. Stek grytbitarna, hälften åt gången i 1 msk smör i en stekpanna. Salta och peppra. Lägg köttet i en liten gryta. Vispa ur stekpannan med hälften av vattnet och häll ner i grytan. Tillsätt resten av vattnet, vitlök, matlagningsvin, senap och köttbuljongtärning. Låt koka i 25 minuter.
    2. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
    3. Ansa purjolöken, skär den i långa bitar, ca 4 cm, halvera champinjonerna. Skala och skär morötterna i bitar. Fräs grönsakerna i 1 msk smör i en stekpanna så de får lite färg. Rör ner dem i grytan när 5 minuter återstår. Tillsätt créme fraiche och citronskal.
    4. Skär gurka, selleri och paprika i stavar. Servera grytan med kokt ris och grönsaker.

    Liknande recept

    4
    1 h 15 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben