Lammjärpar med mynta och tzatziki

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme

Jättegott!

Ingredienser

  • Tzatziki
  • ½ gurka
  • Färsk mynta, blad från 3-4 stjälkar
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 krm salt
  • ½ krm svartpeppar, nymalen
  • Lammjärpar
  • 500 g lammfärs
  • 1 ½ tsk salt
  • 2 schalottenlökar, finhackade
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 ägg
  • 1 krm svartpeppar, nymalen
  • ½ tsk spiskummin, malen
  • ½ dl ströbröd
  • ½ dl grädde
  • 3 msk färsk mynta, oregano, eller
  • Persilja, finhackad
  • ½ citron, rivet skal
  • 2 msk smör, till stekning
  • Servering
  • Klyftpotatis, ugnsstekt
  • Blandad sallad
  • Instruktioner

    1. Tzatziki. Skala eventuellt gurkan. Dela den på längden, skrapa ur kärnorna och grovriv eller strimla den. Krama ur vätskan ur den rivna gurkan ordentligt. Blanda sedan alla ingredienser till tzatzikin och smaka av.
    2. Lammjärpar. Blanda färsen, först med salt, sedan med alla övriga ingredienser. Stek gärna ett prov och smaka av.
    3. Forma sedan avlånga bullar och stek dem i lite fett tills de fått fin färg på alla sidor och är genomstekta. Servera med tzatziki, ugnsstekt klyftpotatis och en blandad sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben