Lammkotletter med bulgursallad

Serverar: 4-6 portioner

Sardeller ger lite pikant, god sälta till den här ljumma salladen, och till den serveras bland det godaste köttet man kan lägga på en grill - lammkotletter.

Ingredienser

  • 1 krm hackad rosmarin
  • 2 msk olivolja + lite till skockorna
  • 1 mycket finhackad vitlöksklyfta
  • 12 enkelkotletter av lamm
  • 4 kronärtskockor
  • Citron
  • Flingsalt
  • Bulgursallad
  • Ca 2 dl bulgur
  • 4-6 rödbetor
  • 2-3 morötter
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 rödlök
  • Olja till stekning
  • 6-8 sardeller med kapris
  • Salt
  • Nymald svartpeppar
  • 1 dl grovskurna blandade örter, t.ex. mynta, timjan, basilika och persilja
  • Instruktioner

    1. Blanda rosmarin med olivolja och vitlök. Vänd kotletterna i blandningen. Koka skockorna i lättsaltat vatten tillsammans med några citronskivor. Ta upp och dela dem på mitten eller i klyftor. Peta bort stråna och ringla lite olivolja över. Krydda med flingsalt.
    2. Koka bulgur enligt anvisning på förpackningen. Koka rödbetorna mjuka i lättsaltat vatten. Skala och skär dem i klyftor. Skala och skiva morötter och vitlök. Skiva löken fint. hetta upp lite olivolja i en stekpanna eller wok och ställ den på gallret ovanpå den varma grillen.
    3. Lägg i bulgur, rödbetor, morötter, vitlök, rödlök och sardeller. Stek under omrörning i 3-4 minuter, salta och peppra. Blanda ner örterna och ställ åt sidan. Lägg kotletterna och kronärtskocksklyftorna på grillen samtidigt och grilla 1-2 minuter på var sida.
    4. Servera direkt tillsammans med salladen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben