Lammkotletter med röd potatis och oregano

Serverar: 4 portioner

Ingredienser

  • 4-6 lammkotletter
  • 2 msk grovhackad färsk oregano eller 1 msk torkad
  • salt
  • svartpeppar
  • Röd färskpotatis
  • 700 g färskpotatis
  • Dressing
  • 8 soltorkade tomater i olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 3 msk rödvinsvinäger
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk soja
  • 1/2 knippa persilja
  • 5 msk olivolja
  • Instruktioner

    Grilla lammkotletterna på medelavstånd från glöden, 5 minuter per sida. Krydda.<br>Röd färskpotatis: Börja med den röda dressingen. Lägg tomater, vitlök, all vinäger och sojan i en matberedare. Kör tills allt är finfördelat och blandat. Lägg i persiljan och kör igen. Tillsätt oljan i en tunn stråle medan maskinen är igång. Låt dressingen stå övertäckt medan du kokar den skrubbade potatisen. Häll av vattnet från den färdiga potatisen och lägg den i en serveringsskål. Häll genast över dressingen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Dagens ört - oregano
    Oregano är vild mejram som används mycket i grekisk och italiensk matl...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben