Lammkotletter med rödvinssås

Serverar: 4 portioner

Klassiska lammkotletter smaksatta med rosmarin och serverade med en ljuvligt mustig rödvinssås.

Ingredienser

  • 12 lammkotletter
  • 2 msk olivolja
  • 2 rosmarinkvistar
  • 2 grovhackade vitlöksklyftor
  • Flingsalt
  • Nymald svartpeppar
  • 2 dl rött vin
  • ½ dl köttfond på flaska
  • 1 msk majsena
  • 1 msk röd vinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Lägg lammkotletterna i en form av glas eller porslin med olivolja, rosmarin och vitlök och krydda rikligt med salt och peppar. Vänd kotletterna så att de täcks av kryddor och olja, täck över med plastfolie och marinera minst en timma.
    2. Sätt ugnen på 150 grader. Hetta upp en stekpanna på hög värme och bryn kotletterna 3 minuter på varje sida tills gyllene. Lägg kotletterna i en ugnsfast form och täck över med aluminiumfolie. Sätt in formen i ugnen tills såsen är färdig. Lämna kryddorna i stekpannan.
    3. Vispa ner det röda vinet i stekpannan och låt det sjuda cirka 2 minuter tills reducerat, häll på fonden. Blanda majsena med 1 dl vatten och vispa ner i såsen. Koka upp och låt sjuda 2-5 minuter tills såsen tjocknat något. Vispa ner vinbärsgelén och smaka av med salt och peppar. Ta ut lammkotletterna ur ugnen och servera med såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben