Lammkotletter provencale

Serverar: 4 portioner

Lamm är alltid rätt. Enligt originalreceptet ska det vara hel kotlettrad med ben. Jag använde stek.

Ingredienser

  • 800 g lammkotletter (hel med ben)
  • Salt
  • Peppar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 msk hackad rosmarin
  • 1 msk hackad timjan
  • 2 msk olivolja
  • Till servering
  • 2 zucchini
  • 2 auberginer
  • 4 tomater
  • 5 timjankvistar
  • Flingsalt
  • Olivolja
  • Svartpeppar
  • Till skyn
  • 2 dl rödvin
  • 2 dl vatten
  • 1 ½ msk koncentrerad kalvfond
  • 3 timjankvistar
  • Maizena
  • Sojakulör
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Börja med såsen. Koka upp rödvin, vatten, kalvfond och timjan i en kastrull. Red med maizena och sjud 5 minuter. Sila och färga med sojakulör. Smaka av med salt och peppar.
    2. Putsa köttet. Hacka vitlök, rosmarin och timjan. Blanda med olja och gnid in köttet. Salta och peppra. Stick in en stektermometer mitt i köttet och stek i 175 graders varm ugn tills innertempen är knappt 65 grader. Tag ut köttet och linda in det i folie. Skiva upp köttet efter 10 min.
    3. Till servering Skiva zucchini, tomat och aubergine. Varva grönsakerna i en ugnsfast form och krydda med timjan, havssalt och svartpeppar. Ringla över olivolja och stek grönsakerna i ugn, 175 grader i ca 15 min.
    4. Servera med ett gott bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben