Lammlever på salladsbädd

Serverar: 4 portioner

På hösten brukar det finnas fin lammlever att få tag på. Den är mild och god i smaken. Den som vill kan göra rätten med kycklinglever.

Ingredienser

  • 1 pkt bacon (140 g)
  • 600 g skivad lammlever
  • 1½ tsk salt
  • ½ tsk nymald svartpeppar
  • 3 msk råsocker
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 dl rött vin
  • 2 msk hackad persilja
  • Sallad
  • 1 röd paprika
  • Några blad rosésallad
  • ½ huvud lollo rossosallad
  • ½ romansallad
  • 8 små tomater
  • 1 rödlök
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på grill. Grilla paprikan tills den börjar svartna. Vänd så att den blir grillad runt om. Låt svalna något, dra av skalet och strimla paprikan.
    2. Bryt salladen i bitar, halvera tomaterna och strimla löken. Lägg upp på tallrikar.
    3. Strimla och knaperstek baconet i sitt eget fett. Ta upp och låt rinna av på papper. Putsa och stek levern hastigt i baconfettet. Salta och peppra. Ta upp levern och skölj ur pannan.
    4. Smält sockret i stekpannan. Tillsätt vinäger och vin när det mesta av sockret smält och blivit ljusbrunt. Se upp - det skvätter! Koka tills det blivit trögflytande. Vänd leverskivorna i skyn tills de är varma. Lägg upp dem på salladen, häll över skyn. Strö över bacon och persilja.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben