Fläskfilé på salladsbädd

Serverar: 4 portioner

Perfekt bjudmat på festen!

Ingredienser

  • 1 fläskfilé, ca 500 g
  • 1 msk Arla smör-&rapsolja
  • 1/2 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1/2 dl hackade färska örtkryddor
  • 1 kruka romansallad
  • 1 ask ruccolasallad, ca 80 g
  • 4 salladslökar
  • 1 ask cocktailtomater
  • 250 g sockerärter
  • 2 dl Arla köket lätt crème fraiche senap dragon & honung
  • Till servering
  • Valfritt bröd
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°.
    2. Bryn köttet i smör-&rapsolja. Lägg det i en ugnssäker form. Salta, peppar och strö över örtkryddor Stek i mitten av ugnen 20-25 min till 65° innertempertur. Låt köttet kallna.
    3. Riv romansalladen, skiva löken, halvera tomater och sockerärter. Blanda grönsakerna på ett fat.
    4. Skär köttet i tunna skivor och lägg det på salladen. Ringla över crème fraiche.
    5. Servera med bröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben