Skär denna fina lever i tunna skivor, som smörgåsmat, på en förrättstallrik eller varför inte som huvudrätt med saltgurka.
Ta vara på den klara smakrika lagen, kan användas som buljong, i soppa och sås eller som drickbuljong.
Ingredienser
Hel lammlever ca 800 gram. Ungnötlever går också bra
Lag
1 1/2 - 2 liter vatten, (så mycket att det täcker levern)
1 1/2 msk salt
1 msk timjan
2 grovhackade vitlöksklyftor
1 tsk honung (kan uteslutas)
1/2 röd chili
Instruktioner
- Putsa bort grova blodkärl. Den tunna hinnan runt levern kan sitta kvar.
Skölj levern i kallt vatten
Koka upp lagen.
Lägg ner levern i den kokande lagen, skumma väl.
Sänk temperaturen och låt levern sjuda i ca 20 minuter.
Dra grytan från plattan och låt levern kallna i lagen.
- Sila av den fina klara lagen.
- Skär tunna skivor. Servera på en knäckemacka med lite saltgurka.
- Kan förvaras några dagar i kylskåp.
Liknande recept
Kommentarer (0)