Lammlever som smörgåsmat

Tid: 25 minuter

Skär denna fina lever i tunna skivor, som smörgåsmat, på en förrättstallrik eller varför inte som huvudrätt med saltgurka. Ta vara på den klara smakrika lagen, kan användas som buljong, i soppa och sås eller som drickbuljong.

Ingredienser

  • Hel lammlever ca 800 gram. Ungnötlever går också bra
  • Lag
  • 1 1/2 - 2 liter vatten, (så mycket att det täcker levern)
  • 1 1/2 msk salt
  • 1 msk timjan
  • 2 grovhackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk honung (kan uteslutas)
  • 1/2 röd chili
  • Instruktioner

    1. Putsa bort grova blodkärl. Den tunna hinnan runt levern kan sitta kvar. Skölj levern i kallt vatten Koka upp lagen. Lägg ner levern i den kokande lagen, skumma väl. Sänk temperaturen och låt levern sjuda i ca 20 minuter. Dra grytan från plattan och låt levern kallna i lagen.
    2. Sila av den fina klara lagen.
    3. Skär tunna skivor. Servera på en knäckemacka med lite saltgurka.
    4. Kan förvaras några dagar i kylskåp.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben